úterý 23. září 2008

Wii nemá rádo hry pro dospělé?

Vypadá to tak. Po záplavě casual, dětských nebo rodinných titulů, po všech těch vařeních, inteligenčních testech a minihrách to vypadá, že vývojáři mají strach vytvořit něco pro dospělého hráče. Rozuměj: Něco krvavého, brutálního, cynického, temného.

Spoluzakladatel Rockstaru prohlásil, že GTA na Wii neplánují, protože se jim to "nezdálo přirozené". Nevím. Že by v Rockstaru došli k závěru, že je ošklivé narušovat barevnou veselou idylku rodiných party her tak ošklivě krvavou hrou jako je Grand Theft Auto?
No budiž.

Ale proč potom nevadí, že Rockstar dělá "GTA: Chinatown Wars" na Nintendo DS, které je snad ještě více předurčeno dětskému publiku? A co potom na Wii s hrami jako "No More Heroes", "Manhunt 2" nebo dokonce "MadWorld"? To jsou tituly, ze kterých krev cáká z monitorů až na běloskvoucí Wii.
Tak nevím. Je to asi jen hloupá výmluva a Rockstaru se prostě jen už nechce oprašovat starý Renderware engine, na kterém běželo San Andreas a portovat jej na Wii. Pracovat na novém systému v GTA4 je už asi baví více. Bully se sice portu na Wii dočkalo, ale přišlo současně s upravenou verzí pro XBOX 360. Takže se to asi nepočítá.

Je to škoda. Bohatě by stačilo, kdyby upravili (kvůli recenzentům) příběh San Andreas, sem tam trošku opravili textury a vrhli to na Wiičko. Myslím, že by si to mezi těmi desítkami miliónů majitelů zákazníka našlo.

Žádné komentáře: